Spis Treści |
---|
1. Stan obecny, kierunki i perspektywy rozwoju przechowalnictwanowoców, 2. Fizjologia owoców po zbiorze: Zmiany fizyczne w okresie wzrostu i dojrzewania, Przemiany fizjologiczne w okresie wzrostu i dojrzewania, Transpiracja owoców, 3. Czynniki wpływające na jakość i zdolność przechowalniczą owoców: Czynniki klimatyczne, Właściwości drzewa, Nawożenie i system uprawy, Opryskiwanie pestycydami i regulatorami wzrostu, Termin zbioru, Uszkodzenia mechaniczne, 4. Charakterystyka obiektów przechowalniczych: Podział obiektów przechowalniczych, Ogólne wymagania stawiane obiektom przechowalniczym, Charakterystyka pomieszczeń wchodzących w skład obiektów przechowalniczych, Układ funkcjonalny obiektów przechowalniczych, 5. Wyposażenie obiektów przechowalniczych, 6. Przechowywanie owoców: Warunki przechowywania owoców, Przygotowanie komór do przechowywania owoców, Załadowywanie komór owocami, Czynności w okresie przechowywania, 7. Mechanizacja prac w obiektach przechowalniczych, 8. Choroby owoców w okresie przechowywania, 9. Projekty typowe chłodni i przechowalni owoców, |