Spis Treści |
---|
Rozdział 1 Techniki i metody serwowania 1.1. Wprowadzenie 1.2. Serwis z półmisków 1.3. Serwis talerzowy 1.4. Podsumowanie Sprawdź swoje wiadomości Rozdział 2 Karty menu 2.1. Wiadomości podstawowe 2.2. Klasyfikacje kart menu 2.3. Forma kart menu 2.4. Podsumowanie Sprawdź swoje wiadomości Rozdział 3 Serwowanie potraw i napojów 3.1. Przystawki 3.2. Zupy 3.3. Dania główne 3.4. Desery i sery 3.5. Serwowanie napojów Sprawdź swoje wiadomości Rozdział 4 Rodzaje przyjęć 4.1. Wiadomości podstawowe 4.2. Czynności związane z organizacją przyjęcia 4.3. Przyjęcia zasiadane 4.4. Przyjęcia na stojąco 4.5. Przyjęcia amerykańskie - mieszane Sprawdź swoje wiadomości Rozdział 5 Protokół dyplomatyczny 5.1. Coctail 5.2. Przyjęcie coctailowe (reception) 5.3. Poranne śniadanie (early breakfast) 5.4. Śniadanie - lunch 5.5. Śniadanie - brunch 5.6. Obiad - dinner 5.7. Przyjęcia bufetowe 5.8. Lampka wina albo aperitif 5.9. Garden party i piknik 5.10. Popołudniowa kawa czy herbata 5.11. Bale Sprawdź swoje wiadomości Rozdział 6 Usługi gastronomiczne w obiektach hotelarskich 6.1. Wstęp 6.2. Śniadania 6.3. Usługa room service w hotelu 6.4. Organizacja imprez i catering Sprawdź swoje wiadomości |