Spis Treści |
---|
1. Technika i organizacja w uprawie 2. Zasady budowy i wyposażenia pieczarkarni 3. Biologia grzybów 4. Znaczenie grzybów 5. Czynniki fizyczne i klimatyczne w uprawie pieczarki 6. Podłoże i jego przygotowanie 7. Szczepienie grzybni i jej rozwój 8. Okrywa 9. Zbiór grzybów 10. Likwidacja uprawy 11. Higiena 12. Pieczarka szlachetna – Agaricus Edulis 13. Ochrona pieczarek 14. Choroby zawodowe producentów pieczarek 15. Wartość odżywcza pieczarki 16. Przechowywanie 17. Podstawowe określenia w przetwórstwie 18. Jakość grzybów i przetworów 19. Etapy przygotowania procesu przetwórczego 20. Suszenie 21. Mrożenie 22. Solenie grzybów 23. Kiszenie 24. Marynowanie 25. Konserwy sterylizowane 26. Inne metody utrwalania Mały leksykon Piśmiennictwo Skorowidz |