Spis Treści

1. Technika i organizacja w uprawie
2. Zasady budowy i wyposażenia pieczarkarni
3. Biologia grzybów
4. Znaczenie grzybów
5. Czynniki fizyczne i klimatyczne w uprawie pieczarki
6. Podłoże i jego przygotowanie 
7. Szczepienie grzybni i jej rozwój
8. Okrywa
9. Zbiór grzybów
10. Likwidacja uprawy
11. Higiena
12. Pieczarka szlachetna – Agaricus Edulis
13. Ochrona pieczarek
14. Choroby zawodowe producentów pieczarek
15. Wartość odżywcza pieczarki
16. Przechowywanie
17. Podstawowe określenia w przetwórstwie
18. Jakość grzybów i przetworów
19. Etapy przygotowania procesu przetwórczego
20. Suszenie
21. Mrożenie
22. Solenie grzybów
23. Kiszenie
24. Marynowanie
25. Konserwy sterylizowane
26. Inne metody utrwalania
Mały leksykon
Piśmiennictwo
Skorowidz