Spis Treści |
---|
Część 1. Technologia wody 1. Wiadomości ogólne 2. Wymagania jakościowe dla wód do picia, celów przemysłowych i rolnictwa 3. Procesy technologiczne stosowane przy uzdatnianiu wody 4. Polepszenie jakości wody na ujęciu 5. Koagulacja przy klarowaniu i odbarwianiu wody 6. Usuwanie zawiesin przez osadzanie 7. Usuwanie zawiesin w zespolonych urządzeniach do mieszania, flokulacji i sedymentacji 8. Usuwanie z wody zawiesin przez filtrowanie 9. Usuwanie z wody żelaza i manganu 10. Stabilizacja wody 11. Odgazowywanie wody 12. Zmiękczanie wody 13. Odmineralizowanie wody i stosowane metody 14. Odkrzemianie wody 15. Polepszanie fizycznych własności wody 16. Zabezpieczenie wymagań sanitarnych w wodzie 17. Dezynfekcja wody 18. Inne procesy uzdatniania wody 19. Gospodarka osadami powstającymi przy uzdatnianiu wody Część 2. Technologia ścieków 1. Wiadomości ogólne 2. Procesy i metody stosowane przy oczyszczaniu ścieków 3. Procesy mechaniczne 4. Procesy fizyczno-chemiczne 5. Procesy chemiczne 6. Procesy biologiczne 7. Metody oczyszczania biologicznego w warunkach naturalnych 8. Oczyszczanie ścieków na złożach biologicznych 9. Oczyszczanie ścieków osadem czynnym 10. Osadniki wtórne 11. Oczyszczanie biologiczne ścieków w warunkach beztlenowych 12. Przerabianie osadów ściekowych 13. Wykorzystywanie produktów otrzymywanych na oczyszczalni 14. Dezynfekcja ścieków 15. Oczyszczanie niektórych ścieków przemysłowych 16. Zawracanie ścieków przemysłowych do obiegu i odzysk zawartych w nich surowców |