Spis Treści

Referaty
1. W. Dzwonkowski - Rynek mączek utylizacyjnych(mięsnych i rybnych)
2. M. Peschcke-Koedt - Przemysł utylizacyjny w Danii, utworzenie przez przedsiębiorstwo DAKA m.b.a. zakładu utylizacyjnego w Polsce
3. W. Gawęda - wybrane zagadnienia techniki i technologii produkcji maczek pochodzenia zwierzęcego
4. A. Grzybek - Możliwości zmniejszania obciążeń środowiska związanych z utylizacją odpadów pochodzenia zwierzęcego
5. S. Wójcik - Użyteczność żywieniowa pasz pochodzenia zwierzęcego
6. S. Matyka, G. Bielecka - Jakość pastewnych mączek utylizacyjnych
7. K. Kwiatek - Ocena sanitarno - weterynaryjna mączek paszowych zwierzęcego pochodzenia
Doniesienia
1. W. Korol - Ocena wartości energetycznej mączek utylizacyjnych na podstawie składu chemicznego
2. T. Jaśkiewicz, G. Bielecka, W. Korol, S. Matyka - Użyteczność oznaczeń strawności białka In vitro w ocenie jakości mączek utylizacyjnych
3. W. Korol, S. Wójcik - Działania podejmowane w krajach Unii Europejskiej zmierzające do poprawy bezpieczeństwa stosowania mączek paszowych zwierzęcego pochodzenia
4. W. Korol, S. Matyka - Zawartość metali ciężkich w mączkach zwierzęcego pochodzenia
5. R. Iniarski - Jakość mączek zwierzęcych